Got error 28 from storage engineGot error 28 from storage engine Kampen med kroppen - Alternativverden

Produkter

Kalender

Behandlere

Jan Vangsøe, Hørning

Lisbeth Andersen, Kolding

Christel Bondo Andersen, Odense C

Jette Hansen, Ullerslev

Lone stergaard, Stenløse

Nyheder

 

Bøger

Forside / Bøger / 

Kampen med kroppen

08.04.2013

Krystaller, healing, akupunktur og meditation. Engang var det navne på noget eksotisk, men det er det ikke længere. Over halvdelen af danskerne bruger i dag forskellige former for alternativ behandling for at holde sig sunde og for at helbrede sygdom.

Bogen undersøger, hvorfor danskerne bruger alternative behandlinger - og hvad de får ud af det. For de alternative behandlingsformer er ofte meget dyre at bruge, og de står uden for den offentlige sygesikring. Samtidig er der ingen udbredt videnskabelig evidens for, at de faktisk virker helbredende på sygdomme som f.eks. kræft eller sukkersyge.

Bogen belyser sociale og kulturelle aspekter ved sundhed, sygdom og behandlingssystemer, som ofte overses, når talen falder på de alternative behandlingers effekt. På baggrund af interviews med brugere af bl.a. akupunktur, zoneterapi og mindfulness-meditation konkluderer forfatteren, at der ved alternative behandlingsforløb opleves andre gode effekter end dem, man undersøger i lægevidenskaben og i det konventionelle behandlingssystem. Bogen kaster derfor også et kritisk blik på begreber som 'effekt' og 'evidens' og introducerer i stedet det processuelle begreb 'virken', da det kan give os en bedre forståelse af de alternative behandlingsformers popularitet.

 

    Undertitel:  alternativ behandling i et bruger- og samfundsperspektiv
    Forfatter:Inge Kryger Pedersen
    Forlag:Aarhus Universitetsforlag

 

Bestilling: Bestil bogen onlineGemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme